244 питання розглянули на сесії Лановецької міської ради

17 лютого у Культурному центрі Єловицьких відбулося ІІ пленарне засідання другої сесії міської ради. На порядку денному – 244 питання, в тому числі – 208 земельних.

Рішенням сесії визнано повноваження депутата Лановецькї міської ради восьмого скликання Максима Іваніцького.

У селах, які приєдналися до складу громади у 2020 році, утворено 15 віддалених робочих місць Центру надання адміністративних послуг. Для зручності мешканцям населених пунктів адмінпослуги надаватимуться на місцях.

Про Редакцію Лановецького міського комунального радіомовлення та про Програму його підтримки доповіла Сніжана Крещук, директор Редакції.

Про КП «Лановецьке міське Бюро технічної інвентаризації» інформував начальник цього комунального підприємства Анатолій Гузар.

Про КНП «Лановецька міська лікарня» проінформував заступник головного лікаря з медичної частини Олег Богатюк. Також депутати розглянули питання про Програму фінансової підтримки установи, якою передбачено виділення 15 800 000 грн на потреби лікарні.

Людмила Рудніцька, головний лікар КНП «Лановецький міський центр первинної медико- санітарної допомоги», доповіла про Програму фінансової підтримки КНП «Лановецький міський центр первинної медико-санітарної допомоги» та «Лановецький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2021-2024 роки.

Також рішенням сесії в оперативне управління міського центру ПМСД передано приміщення поліклініки.

Про програму соціальної реабілітації дітей з інвалідністю на 2021-2024 роки інформувала Олена Ткачук, директор КУ «Лановецький міський інклюзивно-ресурсний центр».

Ухвалено питання про програму розроблення містобудівної документації м. Ланівці на 2021 рік.

Щодо освітніх та культурних питань доповіла Оксана Ходанович, начальник відділу освіти, культури, охорони здоров’я та соціальної політики. Зокрема, підтримали депутати рішення про КЗ «Меморіальний комплекс – музей «Молотківська трагедія», заклади загальної середньої освіти та дошкільної освіти комунальної власності Лановецької міської ради, затвердження Статуту комунальної установи «Центральна районна бібліотека для дорослих», КУ «Лановецький районний будинок культури» та ЛМКУ «Музей Івана Марчука».

Про програму організації та проведення громадських робіт для тимчасової зайнятості населення на території Лановецької міської ради на 2021-2024 рік, про міську програму надання матеріальної допомоги для поховання на 2021-2024 роки, про програму відшкодування вартості препаратів інсуліну хворим на цукровий діабет за рахунок коштів бюджету Лановецької міської територіальної громади на 2021 рік та інші фінансові питання інформувала Неля Салецька, начальник фінансового відділу.

Також прийнято рішення про передачу міжбюджетного трансферту із Борсуківського сільського бюджету до бюджету громади у сумі 200 000 грн, які спрямують на оплату за спожиті енергоносії міської лікарні. Також міжбюджетним трансфертом із бюджету громади спрямують 20 000 грн обласному бюджету в рамках співфінансування робіт у Лановецькому зооботсаду.

Більшістю голосів підтримано затвердження звітів про виконання бюджету Лановецької громади та сільських бюджетів за 2020 рік. Також проголосували депутати за внесення змін до бюджету громади на 2021 рік та затвердження Бюджетного регламенту Лановецької міської ради.

Рішенням сесії затверджено Переліки першого та другого типу об’єктів оренди комунальної власності Лановецької міської ради.

Підтримали депутати рішення про прийняття та передачу майна та матеріальних цінностей реорганізованих сільських рад ліквідованого Лановецького району до комунальної власності Лановецької міської ради.

Окрім цього, сесією міської ради розглянуто 208 земельних питань.

Вам також може сподобатися...