Скасування неправомірно нарахованої заборгованості

Без споживання житлово-комунальних послуг не можливе життя в сучасному світі. Кожен із нас у своєму побуті використовує газ, світло та електрику. Договірні відносини, які існують між надавачем комунальних послуг та споживачем передбачають не лише обов’язок споживача вчасно оплачувати послуги, а й обов’язок надавача послуг щодо вчасності, регулярності, якості надання таких послуг та обґрунтованості нарахування плати з них.

Часто оплачуючи рахунки за спожитий газ чи електроенергію, ми не звіряємо правильність показників лічильників, які враховані при нарахуванні суми, яку потрібно погасити.

Т ак, клієнт місцевого центру тримавши судовий наказ про стягнення з нього заборгованості в сумі 2882,95 грн за надані послуги з газопостачання не розумів, як вона виникла. Адже відповідно до показників лічильника її не повинно було б бути. При вивченні ситуації встановили, що у газопостачальній компанії був зазначений невірний показник лічильника газу, на підставі якого була і нарахована заборгованість.

Порадившись з адвокатом Петром Корфом, якого призначив Кременецький місцевий центр з надання БВПД на надання правової допомоги, було вирішено підготувати заяву про скасування судового наказу.

Ухвалою Кременецького районного суду Тернопільської області від 15.02.2021 по справі №601/2471/20 судовий наказ було скасовано.

Коментує адвокат Петро Корф:

«Судовий наказ про стягнення заборгованості видається протягом лише п’яти днів із моменту одержання судом інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) фізичної особи-боржника та без виклику сторін для розгляду заяви. Як наслідок, боржник отримує такий наказ поштою.

Але не все втрачено. Оскільки, частиною 1 статті 170 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що боржник має право протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав».

Дирекція Кременецького місцевого
центру з надання безоплатної
вторинної правової допомоги

kremenets.ternopil@legalaid.gov.ua

Вам також може сподобатися...