У Ланівцях відкрили перший у Кременецькому районі денний центр допомоги постраждалим від насильства

Сьогодні, 09 грудня, на території Комунальної установи «Лановецький територіальний центр надання соціальних послуг» відкрили денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Це простір, де не буде місця насиллю, де працюватимуть фахові спеціалісти та пануватиме безпека.

Міський голова Роман Казновецький зазначив: «Сьогодні ми маємо готовий майданчик, який створено за кошти державної субвенції та співфінансування із міського бюджету. Нашій команді вдалося зробити усе можливе, аби особа, яка постраждала від насилля, отримали професійну консультацію, психологічну допомогу і юридичний супровід».

Відтак на території територіального центру діятимуть дві спеціалізовані служби. Перша – первинна допомога – це спеціалізована служба первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Тут із особою працюватимуть фахівці як самої служби, так і соціальні партнери. Другий етап допомоги – власне денний центр, який дає можливість тимчасового перебування тут особи, яка постраждала від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

На відкритті була присутня Оксана Смолій – директорка Департаменту соціального захисту населення ТОВА, яка зазначила: «Вирішення питань насильства – це дуже актуально і відповідально. Лановецька громада підійшла до цього питання свідомо, тож і маємо позитивний результат».

В рамках заходу відбулося також засідання круглого столу з питань запобігання та протидії домашньому насильству.

Вам також може сподобатися...