Попередження про проходження підземних кабелів в населених пунктах Лановецької громади

До уваги жителів Ланівецької територіальної громади Кременецького району, ВАТ «Тернопільобленерго» в особі Ланівецького РЕМ доводить до вашого відома, що в межах населених пунктів громади по вулицях та земельних наділах проходять кабельні лінії 10-0,4 кВ.

Охоронні зони електричних мереж встановлюються: уздовж підземних кабельних ліній електропередач – у вигляді земельної ділянки, обмеженої вертикальними площинами, що віддалені по обидві сторони лінії від крайніх кабелів на відстань 1 метра.

Порядок проведення робіт в охоронних зонах.

Забороняється в охоронних зонах кабельних ліній виконувати будь-які дії, що можуть порушити нормальну роботу електричних мереж, спричинити їх пошкодження або нещасні випадки, а саме:

  • будувати житлові, громадські та дачні будинки;

  • влаштовувати будь-які звалища;

  • складати добрива, корми, торф, солому, дрова, інші матеріали;

  • розпалювати вогнища;

  • саджати дерева та інші багаторічні насадження, крім випадків створення плантацій новорічних ялинок;

  • влаштовувати спортивні майданчики для ігор, стадіони, ринки, зупинки громадського транспорту, проводити будь-які заходи, пов’язані з великим скупченням людей, не зайнятих виконанням дозволених у встановленому порядку робіт;

  • виконувати роботи із застосуванням | ударних механізмів, скидати вантажі масою понад 5 тонн, скидати і зливати їдкі і ті, що спричиняють корозію речовини, пально-мастильні матеріали (в охоронних зонах підземних кабельних ліній електропередач);

Керівники підприємств, установ і організацій та фізичні особи несуть адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення «Правил охорони електричних мереж».

Відповідно до Правил охорони електричних мереж підприємства, установи, організації, окремі громадяни у разі відведення їм під забудову земельних ділянок, на території яких розташовані електричні мережі, зобов’язані завчасно погоджувати будівництво з Ланівецьким РЕМ. Також, вони повинні не пізніше як за три доби повідомити про намір виконувати роботи у межах охоронних зон електричних мереж Ланівецький РЕМ, за умови своєчасного одержання письмового дозволу від нього на виконання цих робіт.

Всі роботи у межах охоронних зон повітряних і кабельних ліній електропередач, трансформаторних підстанцій, розподільчих пунктів і пристроїв, проводити виключно під наглядом представника Ланівецького РЕМ.

Наголошуємо, що у разі виявлення кабелю, не позначеного у технічній документації на виконання робіт, слід негайно припинити роботи, вжити заходів до забезпечення збереження кабелю і повідомити про це Ланівецький РЕМ по тел. 2-14-72 (м. Ланівці).

Адміністрація Ланівецького РЕМ ВАТ «Тернопільобленерго»

Вам також може сподобатися...