Шановна громадо!

Щороку 29 квітня ми згадуємо одну з найтрагічніших сторінок історії нашого краю – Молотківську трагедію. В далекому 1943 році німецькі нацисти спалили ціле село: закатували, розстріляли, спалили, вбили 617 осіб, з яких майже сотня дітей.

Звірства тих подій увіковічнилися в стінах зведеного меморіалу, де щороку проходять поминальні заходи, а біля стіни пам’яті молотківчани оплакують своїх родичів.

Кажуть, що історія – циклічна. І ми сьогодні можемо переконатися в цьому, адже Буча, Ірпінь, Бородянка, Маріуполь – це сучасна «Молотківська трагедія» цілого українського народу, не лише Лановеччини. Російські нелюди, кати замордували тисячі українців, і причина цьому одна – вони були українцями. Карателі не шкодують ні дітей, ні жінок, ні вагітних, ні стареньких, точно як і нацисти в часи Другої світової війни вбивали усіх.

Сьогодні село Молотків відродилося, але пам’ять про страшні події 1943-го року зберігається. Віримо, що Україна теж повстане з попелу та відродиться як патріотична, незламна і вільна держава.

Вічна пам’ять закатованим та вбитим! А нашій Україні – Слава!

Вам також може сподобатися...