Важливі рішення сесії міської ради: коротко про головне

Перше пленарне засідання п’ятої сесії Лановецької міської ради відбулося сьогодні, 9 лютого, під головуванням міського голови Романа Казновецького. На порядку денному – 244 питання, з них – 226 земельних.

Рішенням сесії затверджено Програму профілактики злочинності і правопорушень та сприяння діяльності дільничних офіцерів поліції і поліцейських офіцерів на території Лановецької міської ради на 2022-2024 роки та міську програму розвитку малого та середнього підприємництва на території Лановецької міської ради на 2022-2023 роки.

Разом з тим, депутати проголосували за затвердження Програми медикаментозного забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання та місце проживання яких зареєстроване на території Лановецької міської територіальної громади на 2022-2024 роки. За інформацією головного лікаря КНП “Лановецький міський центр первинної медико-санітарної допомоги” Людмили Рудніцької у громаді проживає троє дітей, які страждають від рідкісних захворювань.

Ухвалено звернення депутатів до Кабінету Міністрів України і Верховної Ради України, що стосувалися питань захисту інтересів підприємців малого та середнього бізнесу.

Щодо фінансових питань інформувала начальник фінансового відділу міської ради Неля Салецька. Зокрема, затверджено звіт про виконання бюджету міської територіальної громади за 2021 рік, а також Договори про передачу міжбюджетних трансфертів на 2022 рік.

Окрім цього, депутатам представлено звіти про роботу старостів на території старостинських округів Лановецької громади за 2021 рік. Благоустрій, вуличне освітлення, дорожня мережа, вивіз твердих побутових відходів, звернення громадян, співпраця з партнерами та ряд інших питань звучали у доповідях. У своїх звітах старости поділилися позитивними змінами, які вдалося реалізувати за звітний період та переліком завдань, на які спрямують свої сили у 2022 році.

Вам також може сподобатися...