Бюджет громади на 2022 рік прийнято

Вчора, 22 грудня, під головуванням секретаря міської ради Вікторії Хом’як відбулося останнє у 2021 році пленарне засідання сесії Лановецької міської ради VІІІ скликання.

Першим на порядку денному стояло питання про внесення змін до Комплексної програми розвитку цивільного захисту, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, реагування на них та забезпечення пожежної і техногенної безпеки на об’єктах різних форм власності Лановецької міської об’єднаної територіальної громади на 2018-2022 роки щодо якого інформував головний фахівець ВЦЗ Кременецького РУ ГУДСНС України у Тернопільській області Павло Горбань.

Рішенням сесії затверджено правила благоустрою на території Лановецької міської територіальної громади, які спрямовані на створення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля, збереження і охорону навколишнього природного середовища, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Внесено зміни до Програми соціальної реабілітації дітей з інвалідністю на 2021-2024 роки та бюджету міської територіальної громади на 2021 рік.

Підтримано звернення депутатів Лановецької міської ради до Верховної Ради України та Президента України Володимира Зеленського щодо неприпустимості набрання чинності Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень” — інформував депутат Володимир Рубець.

Прийнято звернення депутатів до ВРУ і КМУ про захист інституту сім’ї шляхом нератифікування Стамбульської Конвенції, яка суперечить християнським цінностям нашої держави, про що інформував депутат Давив Андрощук.

Одноголосно підтримано звернення до ВРУ і КМУ щодо додаткового виділення освітньої субвенції, яка необхідна для виплати заробітної плати разом з нарахуваннями педагогічному персоналу закладів загальної середньої освіти громади у 2022 році.

“При наявній мережі закладів освіти потреба у додаткових коштах освітньої субвенції до кінця наступного року складає 4 400 000 грн”, — зазначила депутат Вікторія Хом’як.

Також затверджено Договір про передачу міжбюджетного трансферту із бюджету міської територіальної громади Тернопільському обласному бюджету на 2022 рік на забезпечення співфінансування із закупівлі шкільного автобуса для підвезення дітей, учнів та педагогічних працівників, які проживають за межею пішохідної доступності у сільській місцевості Лановецької громади в сумі 1 000 000 грн.

Одним із найважливіших було питання щодо затвердження бюджету міської територіальної громади на 2022 рік, який становить 186 676 600 грн. В цілому бюджет є соціально направленим, не залишиться поза увагою і ремонт та оновлення матеріально-технічної бази закладів освітньо-культурної та соціальної сфери громади.

Окрім того, на пленарному засіданні розглянуто 189 земельних питань.

Вам також може сподобатися...