Лановецька громада не готова до послаблення карантину

Сьогодні у Лановецькій міській раді засідала комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Лановецької міської ради.

Василь Дяченко, заступник головного лікаря Лановецького ЦПМСД доповів про стан епідемічної ситуації, спричиненої коронавірусною інфекцією COVID-19. Зокрема, на сьогодні у Лановецькому районі зафіксовано 43 випадки захворювання, з них — 19 одужали. За останню добу виявлено 6 нових випадків коронавірусної інфекції.

Олександр Міняйло, начальник районного управління ГУ Держпродспоживслужби відзначив, що ситуація має тенденцію до загострення, тому варто неухильно дотримуватися карантинних заходів.

Відповідно до останнього рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській ОДА вирішено заборонити:

  • роботу спортивних груп, секцій та фітнес-центрів у закритих приміщеннях;
  • перевезення пасажирів при перевищенні числа посадкових місць;
  • роботу закладів торгівлі, ТРЦ, якщо вони не можуть забезпечити урахування корисної площі 10 кв.м. на 1 особу;
  • обслуговування клієнтів у закладах громадського харчування у приміщеннях, крім випадків надання послуг на відкритих майданчиках;
  • відвідування закладів освіти її здобувачами, крім участі у ЗНО, ДПА, вступних випробуваннях тощо;
  • будь-які масові заходи, за винятком ЗНО, та пов’язаних із діяльністю об’єктів критичної інфраструктури.

Також прийнято рішення про встановлення графіку прийому громадян посадовими особами Лановецької міської ради у вівторок та четвер з 09:00 год до 16:00 год.

Оксана Ходанович доповіла, що у громаді проведено усі відповідні заходи до проведення ЗНО згідно із постановою Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 року №392.

У зв’язку із загостренням епідеміологічної ситуації вирішено перенести відкриття дошкільних закладів до відповідного рішення комісії.

Вам також може сподобатися...