Сьогодні стажер, завтра – кваліфікований працівник

Для задоволення потреб роботодавців у висококваліфікованих кадрах, швидкої адаптації безробітних до умов конкретного виробництва державна служба зайнятості організовує на замовлення роботодавців стажування зареєстрованих безробітних безпосередньо на майбутніх робочих місцях. Це різновид підвищення кваліфікації з метою удосконалення практичних знань, умінь, навичок, професійного рівня і ділових якостей у межах наявної професійної освіти.

За 4 місяці 2020 року за направленнями Тернопільської обласної служби зайнятості професійне навчання проходили 880 безробітних, з них 461 – стажувалися на конкретних робочих місцях у 333 роботодавців за 114 професіями та спеціальностями. З них: 6 учасників АТО, 2 переселенці, 14 осіб з інвалідністю. Завершили стажування 350 краян.

За направленням Лановецької районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості протягом 4-х місяців 2020 року проходили навчання 41 безробітний громадянин, з них – 12 безпосередньо на робочих місцях у 11 роботодавців. Навчалися безробітні за 11 професіями та спеціальностями, 10 закінчили навчання та працевлаштовані.

Це вигідно роботодавцям, оскільки дає можливість:

зекономити кошти – оплата навчання здійснюється за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття чи на безоплатній основі;

забезпечити підприємство, установу чи фірму необхідними фахівцями, відтак – покращити якість продукції або послуг;

зекономити час та зусилля, щоб знайти необхідного робітника, адже сам готує для себе майбутнього працівника;

самостійно визначити тривалість (до 3 місяців) навчання, взяти участь у складанні індивідуальних навчальних планів і програм з урахуванням особливостей виробництва.

Безробітному під час навчання державна служба зайнятості:

надає матеріальну допомогу відповідно до законодавства України;

компенсує фактичні витрати на проїзд до місця навчання і назад;

забезпечує іногороднім безоплатне проживання у гуртожитку.

Шановні роботодавці! Запрошуємо до співпраці!

Деталі – за тел. у Лановецькій районній філії Тернопільського обласного центру зайнятості – (03549) 22082.

Лановецька районна філія
Тернопільського обласного центру зайнятості
(03549)21484

Вам також може сподобатися...