Найважливіші рішення сесії міської ради

XXV сесія Лановецької міської ради на чолі із головою Романом Казновецьким сьогодні, 8 серпня, вперше засідала у «Культурному центрі Єловицьких».

Про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Лановецької міської ради інформував заступник начальника Лановецького відділення поліції Ігор Гуральський. У ході звіту він зауважив, що завдяки драгеру, який закуплено за кошти бюджету громади, зменшився відсоток закриття справ щодо водіння у нетверезому стані. Відіграють роль у розкритті злочинів різного характеру встановлені Лановецькою міською радою камери відеоспостереження.

Звіт роботи на розгляд сесії представила Оксана Ходанович, начальник відділу освіти, культури, охорони здоров’я та соціальної політики міської ради. Досягнень в сфері освіти та культури нашої громади чимало: оновлення матеріальної бази, закупівля обладнання, ремонти приміщень за кошти міського бюджету, перемоги у конкурсах, олімпіадах та участь у проектах.

Про вартість навчання у КУ «Лановецька міська дитяча музична школа» на 2019-2020 навчальний рік інформувала Емма Лойко, заступник директора установи.

Затверджено рішенням сесії міської ради Статут Лановецької ОТГ. Цей документ регламентує діяльність територіальної громади та її взаємовідносини з представницькими виконавчими органами. Також він є одним із елементів творення самої громади і її повноцінного ефективного сталого розвитку.

Розглянуто питання про делегування функцій замовника робіт із реконструкції підземного водозабору з застосуванням нового обладнання по вул. Вишнівецькій, 31а в м.Ланівці Комунальному підприємству по благоустрою. Роботи із реконструкції здійснюватимуться у рамках програми «Питна вода».

Бюджетні питання висвітлювала Неля Салецька, начальник відділу бюджету, фінансів та планування. Так,ухвалено передачу трансферту на суму 53 951 грн із бюджету громади обласному бюджету на 2019 рік для забезпечення якісної освіти «Нова українська школа». Також затверджено передачу трансферту до районного бюджету на суму 18 557 грн.

На капітальний ремонт спортзалу (заміна підлоги у Лановецькій ЗОШ І-ІІІ ім. Ю.Коваля №1) направлено 1 152 300 грн. З них 1 037 000 грн за рахунок субвенції з державного бюджету, 115 300 грн – як співфінансування з бюджету громади.

З метою завершення робіт внесено зміни до уже затверджених планових показників та 1 437 700 грн направлено на капітальний ремонт дороги по вул. Шевченка м. Ланівці. Крім цього, невдовзі розпочнеться капітальний ремонт правостороннього тротуару по цій вулиці. Для цього направлено 850 000 грн, з них субвенція із державного бюджету – 395 000 грн, кошти громади – решта суми.

Підтримали депутати міської ради внесення змін до бюджету громади на 2019 рік.

Рішенням сесії міської ради ухвалено звіт про виконання бюджету об’єднаної територіальної громади за І півріччя 2019 року.

Внесено зміни до Положення про Громадський бюджет (рішення сесії міської ради від 27 березня 2019 року № 903). Згідно із новими змінами не допускають до участі у конкурсі проекти, які передбачають оснащення і поповнення матеріально-технічної бази комунальних установ Лановецької міської ради.

Про затвердження переліку об’єктів комунальної власності Лановецької міської ради, що підлягають приватизації у 2019 році інформувала юрисконсульт Альбіна Семенова.

Ухвалено рішенням депутатів склад аукціонної комісії Лановецької ОТГ.

Окрім того, сесією міської ради розглянуто 42 земельних питання.

Вам також може сподобатися...