За сприяння служби зайнятості працевлаштовані 430 мешканців Лановеччини

Протягом січня-травня 2019 року через Лавновецьку районну філію Тернопільського обласного центру зайнятості шукав роботу 1281 мешканець району, з них 598 осіб зі статус безробітного.

430 громадян вдалося працевлаштувати, з них 8 – з компенсацією роботодавцям єдиного соціального внеску, 3 безробітних одержали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності. 70 осіб працювали на громадських чи інших роботах тимчасового характеру. Про це повідомила директор Лановецької районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості Світлана Філюк.

Цьогоріч 52 безробітних проходили професійне навчання або підвищували кваліфікацію за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Завершили профпідготовку 42 осіб, усі мають місця праці.

Роботодавці запропонували жителям району 489 вакансій, з них 35% – із заробітною платою від мінімальної до середньої по області, 57% – з мінімальною зарплатою, 8% вакансій з заробітною платою, яка є вищою середньої по області. Також у базі даних районної філії ОЦЗ містилась інформація про ще 95 пропозицій роботи, отриманих з Інтернет-ресурсів, ЗМІ, оголошень тощо.

За станом на 1 червня 2019-го актуальними були 61 вакансія.

Найбільший попит мали трактористи, водії автотранспортних засобів, підсобні робітники та продавці.

У середньому по району на одне вільне робоче місце претендувало 5 безробітних. На 01.06.2019 в Лановецькій районній філії Тернопільського ОЦЗ перебували 301 особа зі статусом безробітного, серед них: 49% – жінки, 30% – молодь віком до 35 років.

Лановецька районна філія
Тернопільського обласного центру зайнятості
(телефон 2-10-98)

Вам також може сподобатися...