Розвиток місцевої економіки з DOBRE

У Лановецькій міській раді відбулася зустріч робочої групи по компоненту місцевого економічного розвитку (МЕР) програми DOBRE. Експерти програми Віталій Юрків та Богдан Келічавий презентували свій напрям та ділилися досвідом. До робочої групи увійшли представники бізнесу, влади, активні жителі громади, а також молодь.

“Наша ціль – створити сприятливе середовище для економічного розвитку”, – зазначив Віталій Юрків на початку зустрічі.

Проекти МЕР спрямовані на підтримку існуючого бізнесу, сприяння розвитку підприємництва, розвиток трудових ресурсів та залучення нового бізнесу й інвестицій.

Робоча група надалі працюватиме над ідеями розвитку та зможе втілити один або декілька проектів за напрямом. Програма DOBRE забезпечує постійний консультативний супровід під час цього процесу. Пріоритетний проект програми МЕР може бути поданий у формі заявки і підтриманий програмою у співфінансуванні.

Богдан Келічавий розповідає: “Наш напрямок доволі складний, на нього виділяється багато ресурсів, тому, щоб його реалізувати, знадобиться багато змін”.

Історії успіху інших громад так надихнули учасників, що зустріч переросла у жваву дискусію щодо ідей по місцевому економічному розвитку.

Вам також може сподобатися...