Збережемо первоцвіти для майбутніх поколінь!

Початок весни – золота пора для квіткових браконьєрів. Близько 20 мільйонів пролісків знищують щороку в Україні саме на початку весни.

Первоцвіти дуже тендітні й дуже часто знищуються з кореневою частиною, що призводить до фізичного знищення популяцій. Тому для збереження ці квіти внесли в Червону книгу і передбачили відповідальність за їх псування, знищення, продаж. Ними можна милуватися, але зривати їх ні в якому разі не потрібно. Торгівля первоцвітами (як продаж, так і купівля) є порушенням Законів України «Про Червону книгу України», «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього середовища України».

Лановецька міська рада попереджає, що торгівля первоцвітами переслідується органами Національної поліції та Державною екологічною інспекцією і карається штрафом від 1700 грн до 4250 грн. з конфіскацією об’єктів рослинного світу. Не купуйте первоцвіти! Не підтримуйте незаконну торгівлю!

Давайте збережемо первоцвіти для майбутніх поколінь! Знищення первоцвітів – злочин. Будьте свідомими та відповідальними! Зриваючи, продаючи та купуючи первоцвіти, ви обкрадаєте природу.

Вам також може сподобатися...