У Лановецькій міській раді зустрілися із представниками Корпусу миру США

Зустріч із представниками Корпусу миру США відбулася 04 березня у Лановецькій міській раді. Спілкування керівництва ОТГ із волонтером Аланом Янгом, який уже працює в м. Хмельницький та керівником проекту “Розвиток громад” Романом Олексенко відбулося у форматі діалогу.

Нагадаємо, Лановецька міська рада подала заявку-запрошення волонтера Корпусу миру з проекту “Розвиток громад”. Ціллю такої співпраці є надання кваліфікованої допомоги задля існуючих потреб, налагодження соціальної та культурної співпраці, обмін досвідом поміж американцями та українцями. Робота із американським волонтером триватиме впродовж двох років із жовтня 2019 року по жовтень 2021.

Під час зустрічі обговорили очікування щодо приїзду волонтера, бачення його роботи й обов’язків, особливості перебування в громаді.

Міський голова Роман Казновецький наголосив: “Нам необхідно вийти за рамки нашого мислення та менталітету, тому волонтерство цікавий та потрібний досвід для Лановецької ОТГ”.

Алан Янг розповів про бачення роботи американцями: “Кожен волонтер, незалежно від досвіду, закохується в Україну, а тому буде прагнути зробити вас ще кращими. Все, що їм потрібно — робота, яка має значення”.

“Мене вразило в Україні те, що люди готові днями протестувати в холодних, поганих умовах заради демократичних цінностей та кращого життя. Це велика честь приїжджати та допомагати таким людям. Мене надихають люди, які з радістю йдуть на роботу, щоб змінити країну і змінитися самому. Ваша культура нагадує мені ту, в якій я жив у дитинстві. Ці речі змушують мене йти на роботу із радістю”, – поділився він особистими враженнями.

Вам також може сподобатися...