«Ми просимо екологічну службу вирішити питання, які стосуються діяльності ПАП «АгроПродсервісу» на території нашої міської ради», – Роман Казновецький

Сьогодні міський голова Роман Казновецький взяв участь в виїзному засіданні обласної колегії, яке проходило в залі засідань Лановецької районної ради, за участю голови Тернопільської облдержадміністрації Степана Барни, голови Тернопільської обласної ради Віктора Овчарука, голови райдержадміністрації Юліана Сіранта та заступника голови районної ради Віталія Гресика. В залі, заповненому запрошеними делегатами з районів та області, звучали різні питання, які актуальні сьогодні в межах всієї області. Однак, перш за все піднімалися питання заборгованості по заробітній платі медичним працівникам нашого району та екологічної складової роботи ПАП «АгроПродсервіс». Зокрема по цьому питанні виступив Василь Хомінець – начальник Держпродспоживслужби в Тернопільській області – зазначивши, що до нього надходять численні звернення громадян і оскільки Лановецький район є йому рідним, він контролює дану ситуацію: виписані приписи щодо усунення недоліків в діяльності підприємства.

Міський голова Роман Казновецький звернув увагу присутніх на те, що міська рада надала екологічній службі аерозйомку лагун підприємства ПАП «АгроПродвервіс», що знаходиться в с. Оришківці, однак жодних реагувань до цього дня не має. Едуард Ференц – головний державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Тернопільської області – отримав доручення від голови ТОДА Степана Барни негайно вирішити питання, поставлене Романом Казновецьким. Справа в тому, що на фото зафіксовано три лагуни, а по документах свинофермі дозволено лише одну, тож і постає питання, що знаходиться в двох інших і чи повинен їх вміст нас насторожувати чи навпаки заспокоїти.

Окрім цього, Степан Барна здійснив робочий візит до Лановецької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 та на територію очисних споруд, де ознайомився з ходом проведених робіт.

Вам також може сподобатися...