У Якимівському старостинському окрузі відзначили День села

Яскраво та весело відзначили сьогодні День села у Якимівському старостинському окрузі.

Локацією свята став Будинок культури. Саме тут зосередилися і святкова сцена, і польова кухня, і атракціони для дітей, і фотозона від Молодіжної ради при Лановецькій міській раді.

Гучною українською піснею зустрічали гостей села музичні колективи.

Із вітальним словом звернувся до мешканців сіл Якимівці та Татаринці голова громади Роман Казновецький: «Усі проблеми вирішуються лише разом: якщо у вас є бажання щось міняти, то міська рада обов’язково допоможе це зробити».

В рамках святкування спільно для Краснолуцького та Якимівського старостинських округів відбувся інтеграційний захід «Сільські посиденьки з мером». Усі охочі мали можливість написати питання для голови громади, на які він відповідав на сцені. На свято завітав Ігор Добко, експерт Західноукраїнського ресурсного центру, партнера Програма DOBRE, за підтримки якого відбувався інтеграційний захід.

Також в рамках Дня села проходила акція «Впливай на бюджет своєї громади!». Під час заходу мешканці Краснолуцького та Якимівського старостинських округів громади отримали актуальну інформацію та консультації з бюджетних питань, а також залишали свої пропозиції до бюджету громади на наступний рік. Ця акція проходить в рамках проекту «Доброчесні громади» від Громадського партнерства “За прозорі місцеві бюджети!” за підтримки програми DOBRE.

За запитання меру та пропозицію до бюджету усі отримали маленькі пам’ятні подарунки.

Польова кухня здивувала усіх смачним борщем, кулішем і солодощами. Посмакували гості і святковим короваєм. А Лановецька міська рада для дітей села подарувала можливість безкоштовно порозважатися на атракціонах.

Дружня атмосфера, сміх та багато гостей – усе свідчило про те, що свято вдалося на славу. А святкова дискотека стала яскравим фіналом сьогоднішнього дня.

Вам також може сподобатися...