XXI сесія міської ради

Чергова ХХІ сесія Лановецької міської ради відбулася 27 березня на чолі із міським головою Романом Казновецьким.

Розпочали із повідомлення гарних новин. Минулого тижня громада отримала спеціально обладнаний автомобіль для перевезення людей з інвалідністю, а цього — дві машини “Renault Duster” для сімейних лікарів первинної ланки медицини. Також привітали переможців та призерів турніру із міні-футболу “За кубок міського голови”, капітанами команд яких є депутати міської ради.

Порядок денний складався із 65 питань, з них — 53 земельних.

Перший заступник міського голови Руслан Задерей доповів про міську програму розвитку малого та середнього підприємництва на 2019-2020 роки, яку депутати ухвалили одноголосно.

Про Положення про громадський бюджет об’єднаної територіальної громади Лановецької міської ради доповіла Неля Салецька, начальник відділу бюджету, фінансів та планування міської ради. З метою забезпечення нормального планування та фінансування проектів проголосовано за деякі зміни. Так, введено поняття “головний розпорядник бюджетних коштів”, яким будуть бюджетні установи в особі їх керівників. Переможці матимуть можливість залучати додаткові фінансові ресурси. Окрім того, головний розпорядник повинен звітувати і висвітлювати інформацію щодо втілення проекту.

Ухвалено питання про внесення змін до бюджету громади на 2019 рік. Зокрема, буде направлено кошти із залишку освітньої субвенції з обласного бюджету на капітальний ремонт внутрішнього санвузла у Лановецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 ім. Ю. Коваля та Лановецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

Начальник відділу освіти, культури, охорони здоров’я та соціальної політики міської ради Оксана Ходанович проінформувала щодо надання орендних ставок за використання нерухомого комунального майна на об’єкти, які знаходяться на території освітніх та культурних закладів.

Про надання дозволу на списання майна комунальної власності Лановецької міської ради доповів в.о. начальника комунального підприємства по благоустрою Микола Розевик. Буде списано техніку, яка уже не перебуває в експлуатації уже понад 10 років.

Ухвалено питання про передачу матеріальних цінностей: з балансу міської ради на баланс КппБ передано реконструйовані електромережі у с. Татаринці по вул. Вишнівецька та м. Ланівці по вул. Травнева, а також трактор Lovol FT-454. На баланс відділу освіти культури, охорони здоров’я та соціальної політики передано принтер, персональний комп’ютер та програмне забезпечення, який отримали за програмою Мінсоцполітики «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».

Депутати проголосували за внесення змін до складу виконавчого комітету Лановецької міської ради. Відтепер до нього входитиме ще начальник відділення Лановецького відділу поліції Василь Бурик та начальник відділу організаційно-виконавчої роботи Валентина Захарук.

Також розглянуто низку земельних питань. Зокрема, ухвалено виділити земельні ділянки для трьох учасників бойових дій.

Вам також може сподобатися...