Проект “Доброчесні громади” у Лановецькій ОТГ

Громадянське партнерство “За прозорі місцеві бюджети!” (http://probudget.org.ua/) в рамках програми USAID DOBRE розпочинає реалізацію проекту “Доброчесні громади”.

04 березня 2019 року перша організаційно-презентаційна зустріч відбулася у Лановецькій міській раді.

Експерт Партнерства, Микола Орлов, презентував основні напрямки та завдання проекту. Учасниками заходу були керівники та працівники ОТГ, представники комунальних закладів, громадськості, основні напрямки та завдання проекту.

В рамках компоненту “Фінансова доброчесність у громадах” будуть проведені тренінги “Прозорість бюджетного процесу та фінансового управління в ОТГ”, учасники яких дізнаються про переваги прозорості бюджетних процесів та активної участі громадян в управлінні фінансами та про інноваційні інструменти оцінювання та підвищення рівня прозорості бюджетного процесу та фінансового управління в громадах.

Також в рамках цього компоненту кожна громада за допомогою методології оцінки прозорості місцевих бюджетів навчиться оцінювати рівень прозорості власного бюджетного процесу, розробить “бюджет для громадян” – інноваційний формат пояснення “простою мовою” складних бюджетних питань для мешканців та проведе інформаційно-просвітницьку кампанію.

В рамках компоненту “Запобігання корупції в об’єднаних територіальних громадах” будуть також проведені тренінги для представників громад, але вже щодо впровадження антикорупційних інструментів.

Також учасники тренінгів розроблять план впровадження мінімум двох антикорупційних інструментів в своїй громаді: Антикорупційної програми та ще одного додаткового інструменту на вибір.

Наприкінці проекту буде організований форум з обміну успішним досвідом та добрими практиками між учасниками проекту, під час якого будуть представлені його досягнення, відзначено найпрозоріші громади, проведено обговорення основних проблем і шляхів їх подолання, а також визначено подальшу стратегію впровадження.

Вам також може сподобатися...