Автокефалія української церкви, безпека та місто без алкоголю – результати чергової сесії Лановецької міської ради

На черговій сесії Лановецької міської ради депутатам було представлено ряд важливих питань. Першим розглядалося звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні, яке було підтримано одноголосно. Зокрема, обранцями затверджено Програму відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на вивезення та утилізацію твердих побутових відходів для сільських населених пунктів міської ради, та розміром економічно обґрунтованих витрат Лановецькому комунальному підприємству по благоустрою на 2018 – 2020 роки – за одну особу, зареєстровану в домогосподарстві, міська рада компенсовуватиме 8,40 грн./місяць за вивезення та утилізацію твердих побутових відходів. Ця норма діє для жителів сільських населених пунктів, які увійшли до складу міської громади і діятиме з 1 червня. Окрім цього, акцентувалася увага на необхідності укладення жителями договорів із комунальним підприємством по благоустрою щодо вивезення відходів та адміністративній відповідальність за відсутність такої угоди.

Не менш важливим питанням, що розглядалося, було про міську програму «Впровадження системи вуличного відеоспостереження на території Лановецької міської ради на 2018-2020 роки», метою якої є здійснення відеоконтролю за публічними місцями з метою забезпечення публічної безпеки та порядку на території Лановецької міської ради, вжиття заходів щодо захисту та охорони прав, свобод та інтересів громадян, юридичних осіб від протиправних зазіхань, забезпечення кримінального та адміністративно-деліктного провадження доказами, посилення безпеки дорожнього руху, підвищення рівня розкриття правопорушень.

Про встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання у нічний час доби (з 22.00 до 7.30 год.) на території міської ради теж йшлося на сесії, однак ця заборона не поширюється на заклади ресторанного бізнесу та магазин АЗС міста Ланівці ТОВ «ВОГ РИТЕЙЛ». Рекомендовано Лановецькому відділенню поліції Кременецького відділу поліції Головного управління поліції України в Тернопільській області забезпечити, в межах своїх повноважень, постійний контроль за дотриманням даного рішення, а Лановецькому відділенню Кременецької ОДПІ ГУ ДФС України анулювати ліцензії на здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами суб’єктам господарювання, що порушують дані вимоги.

Депутатами Лановецької міської ради було розглянуто та підтримано ряд інших актуальних питань порядку денного (всього 69).

Вам також може сподобатися...