Для депутатів місцевих рад проведено тренінг

Сьогодні у приміщенні міської ради проходив семінар-тренінг, зокрема мова йде про навчання депутатів Лановецької міської ради. Ярослав Максимчук – тренер з виборчих питань та з навчання депутатів місцевих рад, тож, маючи досвід подібних зустрічей, трактував присутнім основні поняття децентралізації, причини та необхідність її впровадження, основні етапи утворення ОТГ, повноваження та відносини органів державної влади та органів місцевого самоврядування, діяльність депутатів місцевої ради.

Розмова була побудована таким чином, що на прикладах інших вже існуючих громад, життєві ситуації, буденні речі доносилися в доступній формі. На зустрічі були присутні голови сільських рад, які увійшли до складу Лановецької громади, виконавчий апарат, керівництво та депутати міської ради.

Ключовими моментами було обговорення перспективи укрупнення районів, госпітальних округів, ефективність малих та великих громад, фінансові моменти, залучення інвестицій та міжнародна співпраця (і не тільки на папері, але й в реальності).

Вважаємо, що ця зустрічі стала реальними «довідником» для нас, адже попри теорію розглядалася і практика, і проблеми, з якими стикаються громади в процесі своєї діяльності.

Вам також може сподобатися...