Очисні споруди – здоров’я людей!

Очисні споруди – це запорука збереження довкілля. Саме тому забезпечення очищення стічних каналізаційних вод із застосуванням сучасних технологій було одним із пріоритетних і життєво необхідних напрямів розвитку міста Ланівці. І ось, через два роки, жовто-блакитну стрічку перерізано – очисні запрацювали. Міський голова Роман Казновецький, голова ТОДА Степан Барна, голова РДА Юліан Сірант, голова районної ради Руслана Кушнір, працівники КПпБ, депутатський корпус – це ті, хто долучилися до реконструкції очисних. Ліквідація шкідливого впливу від скидання недостатньо очищених каналізаційних вод в поверхневі водні об’єкти (річки Жердь, Жирак), доведення концентрації забруднюючих речовин в стічній воді до санітарних  нормативів, покращення стану довкілля прилеглої до об’єкта території – це ті основні завдання, які ставили перед собою і проектанти і робітники для досягнення однієї мети – реконструювати біологічні споруди міста продуктивністю 800 м.куб/добу. Загальна вартість реалізації проекту – 6 млн. 996 тис. 509 грн., у тому числі з Державного фонду регіонального розвитку залучено 5 млн. 946 тис. 509 грн., з міського бюджету – 1 млн. 50 тис. грн.

Значима подія, варта уваги та гордості – саме так висловився міський голова Роман Казновецький, який, користуючись присутністю голови ТОДА, подякував і йому і усім, чия лепта стала результатом історичної важливості нашого міста. Як виявилося, саме Степан Барна був чи не першим, хто зініціював та «підштовхнув» нашу владу на проектування цього проекту – як підсумок – Ланівці із очисними спорудами.

Історична подія. Саме так можна назвати урочисте відкриття очисних біологічних споруд. Пишаємося, що нам вдалося реалізувати такий необхідний для наших жителів проект.

Вам також може сподобатися...